Welkom bij de Nederlandse Entomologie Vereniging

Zomerbijeenkomst

De zomerbijeenkomst wordt jaarlijks door de Sectie Thijsse georganiseerd. Gedurende dit weekend wordt elk jaar een ander mooi en divers natuurgebied in Nederland door de deelnemers op insecten geïnventariseerd. Naast het doen van vele waarnemingen biedt dit weekend ook ruime gelegenheid om andere leden te leren kennen en kennis te delen. Lees hieronder meer over de zomerbijeenkomst van het aankomende jaar (2019).

De zomerbijeenkomst vindt dit jaar van 31 mei tot en met 2 juni plaats in de buurt van de Ruiten Aa, in Groningen.

Er is in dit gebied een groot aantal verschillende terreintypen, variŽrend van oud cultuurlandschap tot net opgeleverde natuurontwikkeling. De in het verleden gekanaliseerde beekloop heeft grotendeels haar natuurlijke loop weer teruggekregen. Het gevarieeerde landschap van Westerwolde varieert van heide tot beekdal, oude en jongere bossen, reliŽfrijke weilanden en akkers.

Tijdens de bijeenkomst zullen ook weer workshops gegeven worden waar u zich desgewenst voor op kunt geven, meer informatie over deze workshops krijgt u later van ons opgestuurd per email.

We zijn in het gebied te gast bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en zeer waarschijnlijk het Groningerlandschap. (Van de laatste verwachtten we binnenkort de toezegging).

We overnachten in groepsaccomodatie deNardusbloem in Musselkanaal, met ruimte voor maximaal 60 personen (wacht dus niet te lang met aanmelden!). Het adres van dit onderkomen is:

Groepsaccomodatie deNardusbloem
Schoolstraat 58a
9581 GC Musselkanaal
Website: denardusbloem.wixsite.com
deNardusbloem in google maps

Voor degenen die met het openbaar vervoer komen: de accomodatie ligt op 2 minuten loopafstand van bushalte Eikenbos in Stadskanaal. Deze halte is vanaf station Groningen bereikbaar met Qbuzz 74, en vanaf Emmen met Qbuzz 73.


Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname zijn als volgt:

 Optie  Prijs
 1x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 30,00
 2x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 55,00
 Diner (bij overnachting elders)  € 12,50 per diner
 Dranken   Kostprijs m.b.v. "bierlijst"
 Studentlid  Alle opties (behalve dranken) voor helft van de prijs

* Maaltijden bestaan uit twee keer warm eten (vrijdag en zaterdag) en ontbijt. Lunch bestaat uit lunchpakket dat men zelf bij het ontbijt klaarmaakt.

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95 t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder vermelding van 'zomerbijeenkomst 2019 Ruiten Aa'. Tevens dient u zich per e-mail op te geven via oscarfranken@gmail.com, waarbij u desgewenst kunt aangeven dat u vegetariër bent of andere dieetwensen heeft.

De organisatie ontvangt uw aanmelding het liefst zo spoedig mogelijk, maar in elk geval vóór 15 mei a.s. Latere aanmeldingen kan de organisatie helaas niet in behandeling nemen. Dus wees er snel bij en geef u nu op!

Wij hopen u tijdens het weekend te begroeten!

Met vriendelijke groeten,

Jan ten Hoopen (organisator namens sectie Thijsse)
Oscar Franken (aanmeldingen en aanspreekpunt namens bestuur NEV)
Mark Lammers (secretaris NEV)