Welkom bij de Nederlandse Entomologie Vereniging

Zomerbijeenkomst

De zomerbijeenkomst wordt jaarlijks door de Sectie Thijsse georganiseerd. Gedurende dit weekend wordt elk jaar een ander mooi en divers natuurgebied in Nederland door de deelnemers op insecten geïnventariseerd. Naast het doen van vele waarnemingen biedt dit weekend ook ruime gelegenheid om andere leden te leren kennen en kennis te delen. Lees hieronder meer over de zomerbijeenkomst van het aankomende jaar (2017).

De zomerbijeenkomst vindt dit jaar van 2 tot 4 juni plaats aan de Grensmaas in Limburg. Bijzonder aan deze bijeenkomst is dat deze dit jaar samen met onze Vlaamse collega's van de LIKONA Werkgroep Ongewervelden (likona.be) georganiseerd wordt. Hierdoor kunnen we zowel aan de Nederlandse als Belgische kant van de grens terreinen bezoeken.

Er is in dit gebied een groot aantal verschillende terreintypen, variërend van oud cultuurlandschap tot net opgeleverde natuurontwikkeling. Op dit moment is langs de Grensmaas het grootste lopende rivierproject van Nederland te vinden (zie grensmaas.nl), hierdoor zijn van Maastricht tot Roosteren een groot aantal natuurontwikkelingsprojecten in verschillende stadia van voltooiing. Daarnaast kunnen we terreinen bezoeken die al enkele tientallen jaren in ontwikkeling zijn, en kunnen dynamische zachthoutooibossen en eeuwenoude terreinen als de hardhoutooibossen op het landgoed rond het kasteel van Leut (Maasmechelen) bezocht worden.

Tijdens de bijeenkomst zullen ook workshops gegeven worden waar u zich desgewenst voor op kunt geven, meer informatie over deze workshops vindt u hier.

We zijn aan de Nederlandse kant van de Maas te gast bij Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Waterleiding maatschappij Limburg en Stichting Ark. Aan de Vlaamse kant van de Maas zijn we te gast bij de Provincie Limburg (BE) en Limburgs Landschap (BE).

We overnachten in groepsonderkomen De Kalei in Dilsen-Stokkem (BE), met ruimte voor 110 personen. Het adres van dit onderkomen is:

De Kalei
Lieve Moenssenslaan 1
3650 Dilsen-Stokkem, BelgiŽ
Telefoon: +32 89 75 52 83
Website: dekalei.be
De Kalei in google maps

Voor wie zelf een overnachtingslocatie wil regelen zijn er campings en hotels in de buurt.


Kosten en aanmelding
De kosten voor deelname zijn als volgt:

 Optie  Prijs
 1x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 30,00
 2x Overnachting (incl. maaltijden)*  € 55,00
 Diner (bij overnachting elders)  € 12,50 per diner
 Dranken  Kostprijs m.b.v. "bierlijst"
 Studentlid  Alle opties (behalve dranken) voor helft van de prijs

* Maaltijden bestaan uit twee keer warm eten (vrijdag en zaterdag) en ontbijt. Lunch bestaat uit lunchpakket dat men zelf bij het ontbijt klaarmaakt.

U kunt zich aanmelden door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening IBAN NL93 INGB 0000 1163 95 t.n.v. Nederlandse Entomologische Vereniging te Leiden onder vermelding van 'zomerbijeenkomst Grensmaas'. Tevens dient u zich per e-mail op te geven via oscarfranken@gmail.com, waarbij u desgewenst kunt aangeven dat u vegetariër bent of dat u vanaf station Weert/Roermond opgehaald wilt worden!

De organisatie ontvangt uw aanmelding het liefst zo spoedig mogelijk, maar in elk geval vóór 15 mei a.s. Latere aanmeldingen kan de organisatie helaas niet in behandeling nemen. Dus wees er snel bij en geef u nu op!

Wij hopen u tijdens het weekend te begroeten!

Met vriendelijke groeten,

Jan ten Hoopen (organisator namens sectie Thijsse)
Oscar Franken (aanmeldingen en aanspreekpunt namens bestuur NEV)
Mark Lammers (secretaris NEV)